Pogoda Konin z serwisu
Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć!
... bo nie samym powietrzem człowiek żyje
Blog > Komentarze do wpisu

PSTRĄG Z GRILLA

 

"Nadejszła chwila na pstrąga z grilla! Jak kraj długi i szeroki" ...   :D  Oj wryło się to w pamięć ;)

Nic dziwnego, wszak pstrąg z grilla jest przepyszny ... a tak niewiele trzeba, żeby go do tego grilla przygotować ... :) 

 

 

SKŁADNIKI:

patroszony pstrąg - ilość dowolna :)

cytryna

zioła: bazylia, oregano, tymianek

sól, pieprz

odrobina oleju

 

WYKONANIE:

Ziółka mieszamy z olejem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Nacieramy marynatą rybę, bardzo dużą ilość wkładając do środka pstrąga. N grzbiecie robimy małe nacięcia i wkładamy w nie półksiężyce z cytryny.

Całość zawiajmy w folię spożywczą, pozostawiamy na około 4-12 godzin ... i na ruszt! :))

 

 

SMACZNEGO!

 

czwartek, 01 sierpnia 2013, eda_dynda

Komentarze
2013/10/04 13:07:57
No no wygląda bardzo samokowicie! :)
-
2013/10/24 09:04:33
Łał 4-12 godzin ładnie niech znajomi przyjdą na grilla to z rana trzeba rybke wstawiac.
-
2013/11/27 12:33:49
Mięso jak i ryba zawsze jest najlepsza gdy się ją zmaceruje dzień wcześniej żeby przeszła wszystkimi dodatkami.