Pogoda Konin z serwisu
Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć!
... bo nie samym powietrzem człowiek żyje
Blog > Komentarze do wpisu

MARYNATA DO KARKÓWKI III

 

Sezon grillowy w pełni ... więc czas na kolejną marynatę do karkówki. Tym razem musztardowa  :) 

 

 

 

SKŁADNIKI:

100-200 ml oleju

3/4 słoiczka musztardy francuskiej Kamis

2 łyżeczki kolendry

1/2 główki czosnku

6 szt. owocu jałowca

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

sól

świeżo mielony pieprz

 

WYKONANIE:

Suche składniki miażdżymy w moździerzu. Mieszamy następnie z musztardą, koncentratem, olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Nacieramy każdy kawałek kakrówki i pozostawiamy na minimum 12 godzin.

 

SMACZNEGO :) 

 

P.S. Na zdjęciu robią się też faszerowane ziemniaczki ... przepis niebawem :)

 

sobota, 27 lipca 2013, eda_dynda

Polecane wpisy